HEJSAN !
MIN Mormor som då bodde i MOLLÖSUND
gjorde ofta denna fiskpudding .
Sede - mera fick jag receptet och vi älskar den !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl rundkornigt ris
7 - 8 dl mjölk
800 g vit fiskfile
sej eller hoki - fryst
3 - 4 ägg
1/2 riven muskotnöt /
muskotnöt på glasburk 1/2 tsk
1 tsk aromat
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 175 grader .
Koka riset i mjölken enligt anvisning
på förpackningen .
******
Koka upp saltat vatten , lägg ner fisken .
Skumma av .
Sjud i ca 5 minuter eller tills fisken är klar .
2) BLANDA gröten med fisken .
Rör ner äggen .
Fin- riv muskoten .
Krydda med aromat , salt och peppar .
Bre ut smeten i en ugnssäker form .
3) STÄLL in i nedre delen av ugnen i ca 1 timme
eller tills puddingen fått en fin gyllenbrun färg .
4) SERVERA med kokt potatis , smält smör och
riven pepparrot .
SMAKLIG MÅLTID !
och
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar