måndag 6 mars 2023

BOHUSLÄNSK FISKPUDDING , 6 PERS . (lunch / middag ) .

 


                HEJSAN  !


MIN Mormor som då bodde i  MOLLÖSUND 

gjorde ofta denna fiskpudding .

Sede - mera  fick jag receptet  och vi älskar den !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 dl rundkornigt ris

7 - 8 dl mjölk

800 g vit fiskfile

sej eller hoki - fryst 

3 - 4 ägg

1/2 riven muskotnöt / 

muskotnöt på glasburk 1/2 tsk

1 tsk aromat 

salt och peppar 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 175 grader .

Koka riset i mjölken enligt anvisning 

på förpackningen .

******

Koka  upp  saltat  vatten ,  lägg ner fisken .

Skumma av .

Sjud i ca 5 minuter eller tills fisken är klar .

2)  BLANDA gröten med fisken .

Rör ner äggen .

Fin- riv muskoten  .

Krydda med aromat , salt och peppar .

Bre  ut  smeten  i  en  ugnssäker form .

3)  STÄLL in i nedre delen av ugnen i ca 1 timme

eller tills puddingen fått en fin gyllenbrun färg .

4) SERVERA  med kokt potatis , smält smör och 

riven pepparrot .


SMAKLIG MÅLTID !

och 

LYCKA TILL !





Inga kommentarer: