torsdag 20 april 2023

KLIPPTA POTATISFRALLOR, 30 ST .Saftiga och mm....jättegoda !

                 HEJSAN !

KLIPP DEGEN I BITAR MED EN SAX  SÅ 

FÅR VARJE FRALLA SIN EGEN FORM 


HÄR ÄR RECEPTET :

3 dl vatten

50 g smör/margarin

2 dl havregryn

50 g jäst

3 dl fingervarm  mjölk

2 tsk salt

250 g rå potatis, riven

1/2 dl ljus sirap

13 - 14 dl vetemjöl special 


SÅ HÄR GÖR DU :

1) KOKA UPP vattnet och tillsätt

smör och havregryn .

Blanda  ihop det till en gröt 

och låt det svalna .

2)  SMULA NER  jästen i en bunke 

och  och  lös  upp  den i mjölken .

Tillsätt gröten, salt, potatis, sirap och

vetemjöl special , lite i taget .

Blanda ihop allt till en smidig deg  och 

knåda den kraftigt i några minuter ,

Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timma .

3)  KNÅDA IGENOM  degen på ett mjölat 

bakbord.

Strö lite vetemjöl över ytan .

Klipp ca 30 bitar av degen med en sax .

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

4)  LÅT DEGEN jäsa under bakduk i 30 min.

SÄTT UGNEN PÅ 250 GRADER .

5)  GRÄDDA BRÖDEN mitt i ugnen i  9 - 12 min .

Låt dem svalna på galler .


LYCKA TILL !



Inga kommentarer: