HEJSAN !
Detta är ett krispigt och gott knäckebröd
med massor av frön och god smak .
Till soppa och även till ostbrickan !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl fullkornsdinkel
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl gula linfrön
( vanliga går också bra)
1/2 dl sesamfrön
2 kryddmått salt
2 kryddmått paprikapulver
1/2 dl neutral olja
2 dl vatten, ljummet
flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU :
1)
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER .
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt .
2)
BLANDA ihop fullkornsdinkel och
alla frön med salt och paprikapulver.
Blanda ner olja och vatten .
3)
BRED ut smeten över hela plåten så
jämnt som möjligt .
Strö över flingsalt (kan uteslutas) .
4)
GRÄDDA knäcket i nedre delen av
ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut plåten och skär brödet i ca 12 bitar .
Grädda knäcket i ytterligare 45 minuter
eller tills det är helt torrt .
I slutet av gräddningstiden kan man vända
på bröden och grädda dem mitt i ugnen en
stund så blir de ännu krispigare och får en
lite mörkare smak .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar