torsdag 19 oktober 2023

FARMOR ANNAS, ÄPPELGÖMMA .

 

                         HEJSAN !

DET ligger äppeltärningar både som fyllning inne i den här kakan 

och som ett täcke ovanpå .

Därför är också kakan extra saftig .

Äppelsmaken bryts fint av rivet citronskal i själva kaksmeten .


HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör eller margarin

1 1/2 dl strösocker

2 ägg

rivet skal av 1 citron

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

FYLLNING :

4 äpplen

ATT STRÖ ÖVER ;

hackad mandel

pärlsocker


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  RÖR matfett och socker poröst .

2)  TILLSÄTT äggen ett i sänder 

under kraftig vispning och citronskalet.

3)  BLANDA mjöl och bakpulver och 

rör ner det till sist .

4)  SKALA och skär äpplena i tärningar .

5)  BRED ca hälften av smeten i en smord 

och bröad rund form med löstagbar kant .

Lägg drygt hälften av äppeltärningarna 

ovanpå degen .

6)  TÄCK med resten av degen och lägg 

återstoden av äpplena över .

Strö på hackad mandel och pärlsocker .

7)  GRÄDDA  i 175 grader tills kakan känns

torr,  ca  40 minuter .


mm...!  Himla god kaka !

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: