HEJSAN !
DET ligger äppeltärningar både som fyllning inne i den här kakan
och som ett täcke ovanpå .
Därför är också kakan extra saftig .
Äppelsmaken bryts fint av rivet citronskal i själva kaksmeten .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
rivet skal av 1 citron
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING :
4 äpplen
ATT STRÖ ÖVER ;
hackad mandel
pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR matfett och socker poröst .
2) TILLSÄTT äggen ett i sänder
under kraftig vispning och citronskalet.
3) BLANDA mjöl och bakpulver och
rör ner det till sist .
4) SKALA och skär äpplena i tärningar .
5) BRED ca hälften av smeten i en smord
och bröad rund form med löstagbar kant .
Lägg drygt hälften av äppeltärningarna
ovanpå degen .
6) TÄCK med resten av degen och lägg
återstoden av äpplena över .
Strö på hackad mandel och pärlsocker .
7) GRÄDDA i 175 grader tills kakan känns
torr, ca 40 minuter .
mm...! Himla god kaka !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar