torsdag 7 december 2023

CHOKLADBISCOTTI MED APELSIN & NÖTTER , CA 30 ST .

 

     

                 HEJSAN  !


När  jag  bodde  hemma  hos  Farmor  då hade Farmor bakat 

dessa  jättegoda  skorpor  till   JULAFTON  !

Det  fanns   alltid  skorpor  hemma , men inte dessa Julskorpor.

 ****

Detta  är  en  skorpa  för  Dig  som  Älskar  choklad   !

Den  här  har  en  mustig  chokladsmak,  goda nötter  

och  en  touch  av apelsin .


HÄR ÄR RECEPTET  :

75  g  smör/ margarin ,  rumsvarmt 

1 dl strösocker

1 ägg

1 - 2 apelsiner ,  rivet skal 

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl hasselnötter ,  hackade

100 g mörk choklad ,  hackad


SÅ HÄR GÖR DU :

1)   SÄTT UGNEN  på 175 grader .

Rör smör och socker krämigt .

2)  TILLSÄTT ÄGGET  och  blanda .

Tillsätt rivet apelsinskal .

3)   BLANDA MJÖL,  bakpulver, vaniljsocker

och kakao i en bunke ,

Blanda ner hackade hasselnötter och hackad 

choklad .

Arbeta in det i smörblandningen .

4)   DELA DEGEN  i 3 delar och rulla varje 

del till en längd , ca 20 cm .

Lägg längderna  på plåt med bakplåtspapper .

Platta till dem något .

5)   GRÄDDA LÄNGDERNA ,  mitt i ugnen

i 20 minuter .

Ta ut dem och låt dem svalna något .

6)   SKÄR LÄNGDERNA,  med en vass kniv 

i diagonala bitar  ca 1 1/2- 2 cm  breda .

VAR FÖRSIKTIG  FÖR DE GÅR LÄTT SÖNDER  !

7)   VÄND  BITARNA  med snittytan uppåt 

på plåten .

Ställ in plåten i ugnen  och stäng av värmen .

Låt skorporna torka i eftervärmen  tills ugnen

blivit kall .


GOD JUL och LYCKA TILL !




Inga kommentarer: