fredag 6 januari 2023

MINA , FRUKOSTBULLAR MED FRÖN , ca 10 ST .

 

HEJSAN  !


LÅT DEGEN KALL - JÄSA , I KYLEN ÖVER NATTEN -

SEN ÄR DET BARA ATT BAKA UT OCH GRÄDDA 
BULLARNA  DAGEN DÄRPÅ !

Förr om åren när jag arbetade skift på SUS  så satte jag

 degen på kvällen och ställde in degbunken i kylskåpet 

över natten ,  bakade ut dem nästa förmiddag innan                             

jag åkte till arbetet , till  kl  14 00 .

Färdigt och klart tills  barnen slutade skolan  ,

alltid något gott att äta när de kom hem !


HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst

3 dl kallt vatten 

1 tsk salt

1 msk olja 

1/2 dl 4-korns kross 

eller vetekross

2 dl grahamsmjöl

5 - 6 dl vetemjöl special

PENSLING

1 uppvispat ägg 

1/2 dl linfrö

1/2 dl pumpakärnor

UGN  225 grader.


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SMULA ner jästen i en bunke .

Häll i lite av det kalla vattnet och 

rör tills jästen löst sig .

Tillsätt resten av vattnet, salt och olja.

Tillsätt de torra ingredienserna och 

arbeta degen någon minut för hand .

2)  TÄCK  bunken med plastfolie och

ställ bunken i kylskåp över natten 

(10 -12 timmar). 

3)  TA ut degen ur kylskåpet och forma 

till bullar på mjölat bakbord .

Lägg bullarna på en plåt med bakpapper

och låt vila i rumsvärme medan ugnen värms.

4)  PENSLA med ägg , strö över linfrö och

pumpakärnor .

GRÄDDA 10 -12 minuter .

ALL LYCKA TILL ! 

mm...! så goda !



Inga kommentarer: