HEJSAN !
DET här är praktiskt - DU häller upp degen
direkt i långpannan och plattar sen ut den med
mjölade händer !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör /margarin
5 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
6 dl rågsikt
6 - 7 dl vetemjöl special
TILL PENSLING :
vatten
solroskärnor
UGN 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SMÄLT smöret . Häll i vattnet och
värm till fingervärme 37 grader .
2) SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt degspadet och rör om tills jästen
löst sig .
3) TILLSÄTT salt, solroskärnor , rågsikt
och nästan allt vetemjöl special .
Arbeta degen smidig i maskin eller för hand.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter .
4) SKRAPA ner degen i en långpanna
ca 30 x 40 cm, klädd med bakpapper .
Platta ut degen med handen och markera
rutor med mjölad kniv .
5) LÅT brödet jäsa övertäckt ca 30 minuter .
Pensla med ljummet vatten och strö över solroskärnor.
6) GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 20 - 25 min.
Stjälp upp på galler och låt kallna under bakduk .
mm..! himla gott , med leverpastej och gurka
eller vad DU gillar !
ALL LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar