fredag 6 januari 2023

BIRGITS , SUPERGODA SOLROSRUTOR I LÅNGPANNA , ca 20 ST .

 

                               HEJSAN !


DET här är praktiskt  -  DU  häller  upp degen 

direkt i långpannan och plattar sen ut den med

mjölade händer !

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör /margarin

5 dl vatten

50 g jäst

1 tsk salt

1 dl solroskärnor

6  dl rågsikt

6 - 7 dl vetemjöl special

TILL PENSLING :

vatten 

solroskärnor

UGN  200 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SMÄLT smöret .  Häll i vattnet och 

värm till fingervärme 37 grader .

2)  SMULA  ner jästen i en bunke .

Tillsätt degspadet och rör om tills jästen

löst sig .

3)  TILLSÄTT  salt,  solroskärnor , rågsikt

och nästan allt vetemjöl special .

Arbeta degen smidig i maskin eller för hand.

Låt degen jäsa övertäckt  ca 40 minuter .

4)  SKRAPA  ner degen i en långpanna 

ca 30 x 40 cm, klädd med bakpapper .

Platta ut degen med handen och markera 

rutor med mjölad kniv .

5)  LÅT brödet jäsa övertäckt ca 30 minuter .

Pensla med ljummet vatten och strö över solroskärnor.

6)  GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 20 - 25 min.

Stjälp upp på galler och låt kallna under bakduk .

mm..! himla gott , med leverpastej och gurka 

eller vad DU gillar !

ALL LYCKA TILL !

Inga kommentarer: