fredag 1 september 2023

ANITA - KAKA .

          

                  HEJSAN  !


DETTA är en lätt och luftig och mycket god nötkaka .

Kakan är självskriven på alla kalas .

Det var min allra bästa vän som gjorde denna kaka

och  hon hette -ANITA , därav namnet .


HÄR ÄR RECEPTET :

3 dl hasselnötskärnor

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

SÅ HÄR GÖR DU :

VÄRM kärnorna utbredda på plåt i ugnen ca 5 min i 200 grader .

Smaken blir så mycket finare , men passa noga, så de inte bränns .

Kärnorna ska bara bli lätt rostade och är färdiga när skalen börjar 

spricka .

Mal kärnorna och blanda med mjöl och bakpulver .

Vispa ägg och strösocker  riktigt pösigt .

Vänd försiktigt ner  nöt-mjöls - blandningen i äggsmeten och slå 

massan i en välsmord och bröad form .

GRÄDDA  i  175 grader  ca 40 minuter .

Låt kakan stabilisera sig 5 min , innan den stjälps upp .

Sikta lite florsocker över vid serveringen .


LYCKA TILL !

Inga kommentarer: