söndag 26 maj 2024

SMULPAJ MED RABARBER , 175 grader . 4 - 6 port .

 


 

                               HEJSAN !


RABARBERN är alltid tacksam att laga till ,

även grova stammar mjuknar på  några  minuter

i kastrullen .

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 kg rabarber i tändstickslånga bitar.

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

100 g smör eller margarin

2 dl strösocker

2 msk majsena 


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  SÄTT ugnen på 175 grader .

Smörj en liten eldfast form .

Blanda mjöl, havregryn, hälften

av sockret och smöret i små tärningar

i en skål .

Nyp ihop för hand till dess det blir smulor.

2,  LÄGG rabarbern i bottnen på formen .

Blanda resten av sockret med majsena och

fördela över rabarberbitarna, skaka lite på

formen så att blandningen når alla rabarber-

ytor .

Fruktblandningen blir då " självredande" .

3,  FÖRDELA smulorna över rabarbern .

Låt stå i ugnen cirka 20 minuter .

Sätt eventuellt på lite övervärme mot slutet

så att pajtäcket  får fin färg .

4,  PAJEN kan ätas kall eller varm med glass

eller med vaniljvisp .


HOPPAS ATT DET SMAKAR !

LYCKA TILL !



                        



Inga kommentarer: