HEJSAN !
RABARBERN är alltid tacksam att laga till ,
även grova stammar mjuknar på några minuter
i kastrullen .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 kg rabarber i tändstickslånga bitar.
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 msk majsena
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj en liten eldfast form .
Blanda mjöl, havregryn, hälften
av sockret och smöret i små tärningar
i en skål .
Nyp ihop för hand till dess det blir smulor.
2, LÄGG rabarbern i bottnen på formen .
Blanda resten av sockret med majsena och
fördela över rabarberbitarna, skaka lite på
formen så att blandningen når alla rabarber-
ytor .
Fruktblandningen blir då " självredande" .
3, FÖRDELA smulorna över rabarbern .
Låt stå i ugnen cirka 20 minuter .
Sätt eventuellt på lite övervärme mot slutet
så att pajtäcket får fin färg .
4, PAJEN kan ätas kall eller varm med glass
eller med vaniljvisp .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar