söndag 26 maj 2024

RABARBERKRÄM , 4 - 6 port .

 


                        HEJSAN !


Rabarberkräm ,  är ju riktigt smarrigt !

HÄR ÄR RECEPTET :

1 kg rabarber 

2 dl strösocker

2 - 3 msk majsena eller potatismjöl


SÅ HÄR GÖR DU :

1, SKALA RENT och trimma fula rabarberstjälkar

och skär dem i tändstickslånga bitar .

2,  KOKA UPP i kastrull med lite vatten i bottnen så

att inte rabarbern bränner vid .

När den väl börjar koka saftar den sig automatiskt, 

men i början kan den koka torrt .

3,  BLANDA NER  sockret och låt koka några minuter ,

tills rabarbern nätt och jämnt kokat sönder.

Rör ut majsena eller potatismjöl i lite kallt vatten ,

häll i och rör kraftigt tills krämen börjar koka.

Ta av från värmen .

4,  SMAKA AV  med socker till lagom sötma och red

eventuellt ytterligare om krämen är för tunn.

Lättglass eller mjölk passar till .


HOPPAS ATT DET SMAKAR,

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: