lördag 3 augusti 2024

GRILLAD BIFF MED SPARRISSALLAD . 4 PORTIONER , SÖNDAGSMIDDAG , 45 minuter .

 


             HEJSAN  !


DET HÄR ÄR DÅ HIMLA GOTT , 

MED DEN  GODA JÄTTEGODA 
SPARRISSALLADEN TILL !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g ryggbiff  ca 3 skivor ,

rumstempererad 

250 g grön sparris

1 msk olivolja

salt och peppar

1 romansallad

65 g rucola 

200 g buffelmozzarella


VINÄGRETT .

8 soltorkade tomater  i olja 

1 vitlöksklyfta

2 msk vit balsamvinäger

3 / 4 dl olivolja

1 dl hackad basilika


TOPPING :

parmesanost 

rostade solroskärnor 


SÅ HÄR GÖR DU :

1,  BRYT AV  och kasta nedersta biten på sparrisen .Stek sparrisen i olja .

Använd gärna en grillpanna  .  Salta och peppra .

2,  VINÄGRETT :

FINHACKA  TOMATER  och vitlök .

Blanda med vinäger , olja och basilika . Salta och  peppra .

3,  SALTA och peppra köttet , grilla eller stek i 3 - 4 minuter .

Låt vila i 5 minuter.

Skär  upp i breda strimlor .

4,   RIV ROMANSALLADEN  i  bitar  och lägg på ett fat med rucola.

Riv mozzarellan i bitar och lägg på  tillsammans med sparris .

5,   LÄGG PÅ KÖTTET och ringla över vinägrett .

Strö över riven parmesanost och rostade solroskärnor .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: