HEJSAN !
DET HÄR ÄR DÅ HIMLA GOTT ,
MED DEN GODA JÄTTEGODA
SPARRISSALLADEN TILL !
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g ryggbiff ca 3 skivor ,
rumstempererad
250 g grön sparris
1 msk olivolja
salt och peppar
1 romansallad
65 g rucola
200 g buffelmozzarella
VINÄGRETT .
8 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
2 msk vit balsamvinäger
3 / 4 dl olivolja
1 dl hackad basilika
TOPPING :
parmesanost
rostade solroskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
1, BRYT AV och kasta nedersta biten på sparrisen .Stek sparrisen i olja .
Använd gärna en grillpanna . Salta och peppra .
2, VINÄGRETT :
FINHACKA TOMATER och vitlök .
Blanda med vinäger , olja och basilika . Salta och peppra .
3, SALTA och peppra köttet , grilla eller stek i 3 - 4 minuter .
Låt vila i 5 minuter.
Skär upp i breda strimlor .
4, RIV ROMANSALLADEN i bitar och lägg på ett fat med rucola.
Riv mozzarellan i bitar och lägg på tillsammans med sparris .
5, LÄGG PÅ KÖTTET och ringla över vinägrett .
Strö över riven parmesanost och rostade solroskärnor .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar