HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g laxfile
250 g djupfryst broccoli
FÄRS :
400 g fiskfile' , kolja
eller gädda
1 tsk salt
1 äggvita
3 dl vispgrädde
1 kryddmått peppar
1/2 tsk dragon
SÅS :
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad persilja
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR den skinn och benfria laxen i små kuber ,
ca 1 1/2 x 1 1/2 cm .
DELA broccolin i mindre bitar .
SKÄR bort den grövsta biten av stjälken .
KOKA broccolin enligt anvisning på förpackningen .
LÅT den rinna av väl .
HACKA fiskköttet i en matberedare.
TILLSÄTT salt , äggvita och grädde , lite i taget . Krydda .
VÄND ner laxbitar och broccoli i färsen .
FYLL den i en avlång form ( 1 1/2 liter) som först penslats
med olja .
SKAKA formen så att färsen packar sig .
SLÄTA till ytan .
TÄCK formen med aluminiumfolie .
GRÄDDA PATE'N i 175 MITT I UGNEN ,CA 1 TIMME .
LÅT den svalna och stjälp upp den ur formen .
SKÄR den i skivor .
BLANDA alla ingredienserna till såsen .
SERVERA sallad och bröd till .
VARSÅGODA !
HOPPAS DET SMAKAR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar