HEJSAN !
DETTA ÄR EN GAMMAL GODING !
Som har kommit till heders igen ,
SERVERAD ; med frisk lingonsylt och
vispad grädde .
Fin mandelsmak får kakan med 2-3
droppar bittermandelolja i smeten .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl havregryn
2 dl mjölk
3 stora ägg
2 3/4 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl flytande smör/margarin
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl grädde
1/2 dl lingonsylt
UGN :
200 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
1, HÄLL havregryn och mjölk i en bunke
och låt grynen svälla i 5 minuter .
Rör ner äggen ett i taget .
Tillsätt socker, vaniljsocker och smör/margarin.
Blanda mjöl och bakpulver .
Rör ner mjölblandningen i smeten .
2, KLÄ en form , 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Häll i smeten och grädda kakan i 30 minuter mitt i
ugnen ca 30 minuter .
Känn efter med sticka att kakan är torr .
Stjälp upp kakan och låt den svalna .
Skär den i trekantiga bitar .
3, VISPA grädden . Klicka eller spritsa grädde på
kakorna och dekorera med en klick sylt .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar