HEJSAN !
Denna kaka är lätt att svänga ihop , med ingredienser
som oftast finns hemma .
Fyll små muffinsformar eller häll smeten i stora
kakformen .
HÄR ÄR RECEPTET :
SMÖR och glutenfritt ströbröd
ströbröd till formen
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 dl rismjöl
1/2 dl potatismjöl
4 msk kakao
1 msk psyllium - fröskal
2 ägg
1/2 dl frysta hallon
GARNERING :
vispgrädde
hallon
florsocker
citronmeliss
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT ugnen på 175 grader.
2, SMÖRJ och bröa en form, med löstagbar kant ,
24 cm i diameter .
Kläm gärna fast ett smörat och bröat bakplåtspapper
i botten .
3, SMÄLT smöret . Blanda socker, rismjöl, potatis-
mjöl , kakao och psylliumfröskal i en bunke .
Tillsätt det smälta smöret och ägg , blanda snabbt
till en smet . Häll smeten i formen .Fördela
hallonen i smeten .
4, GRÄDDA mitt i ugnen tills kakan knappt har
stannat och fortfarande är lite kladdig , ca 15 minuter.
Låt svalna , för att sedan kallna i kylen .
5, VID SERVERING :
Lägg på vispad grädde i mitten av kakan och hallon
upp på grädden .
Pudra florsocker över kakan och garnera med citronmeliss .
LYCKA TILL ! HOPPAS DET SMAKAR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar