onsdag 30 juli 2025

GLUTENFRI KLADDKAKA MED HALLON , 10 - 12 BITAR .

 


                         HEJSAN  !


Denna kaka är lätt att svänga ihop , med ingredienser 

som oftast finns  hemma .

Fyll små  muffinsformar  eller häll smeten i stora 

kakformen  .


HÄR ÄR RECEPTET :
SMÖR  och  glutenfritt  ströbröd 

ströbröd  till  formen 

100 g smör 

2 1/2 dl strösocker

1 dl rismjöl

1/2 dl potatismjöl

4 msk kakao

1 msk psyllium - fröskal

2 ägg

1/2 dl frysta hallon

GARNERING :

vispgrädde

hallon

florsocker

citronmeliss


SÅ HÄR GÖR DU :
1,  SÄTT ugnen på 175 grader.

2,  SMÖRJ  och bröa en form,  med löstagbar kant ,

24 cm i diameter .

Kläm  gärna fast ett smörat och bröat  bakplåtspapper

i botten .

3,  SMÄLT  smöret . Blanda socker, rismjöl, potatis-

mjöl , kakao och psylliumfröskal  i en bunke .

Tillsätt det smälta  smöret och ägg ,  blanda snabbt

till en smet .  Häll smeten  i  formen .Fördela 

hallonen i smeten .

4,  GRÄDDA  mitt i ugnen tills kakan knappt har 

stannat och fortfarande är lite kladdig , ca 15 minuter.

Låt  svalna , för att sedan kallna i kylen .

5,   VID SERVERING :
Lägg på vispad grädde i mitten av kakan och  hallon 

upp på  grädden .

Pudra florsocker över kakan och garnera med citronmeliss .


LYCKA TILL !  HOPPAS DET  SMAKAR !



Inga kommentarer: