HEJSAN !
LÄCKER KAKA , SOM BLIR EXTRA FESTLIG
NÄR DEN SERVERAS MED FÄRSKA BÄR
OCH LÄTTVISPAD GRÄDDE .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g vit choklad
150 g smör
3 st rumsvarma ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 citron , rivet skal
riven kokos till formen
TILL SERVERING :
florsocker
250 g färska blåbär eller andra bär .
vispgrädde , lättvispad.
SÅ HÄR GÖR DU :
1, SÄTT UGNEN PÅ 170 GRADER
VARMLUFT .
Smörj och bröa med kokos en rund form
med löstagbar kant 22 cm i diameter .
Strö kokos i botten och på kanterna .
2, HACKA chokladen och lägg den
i en skål .
Smält smöret i en kastrull och häll ner
det i chokladen .
Rör runt tills chokladen har smält och
ställ skålen åt sidan .
3, VISPA ihop ägg , strösocker och salt
lite lätt i en bunke .
Rör ner chokladblandningen .
4, RÖR ihop vetemjöl och vaniljsocker
i en skål och blanda ner det i bunken .
Tillsätt citronskalet .
Vänd försiktigt ihop det en jämn smet
med en slickepott .
5, HÄLL smeten i formen , jämna till
kakan och grädda mitt i ugnen i 20 -25 min.
eller tills har fått en jämn, ljusbrun färg .
Låt kakan svalna helt.
6, SERVERING :
PUDRA kakan med florsocker och servera
den med blåbär och vispad grädde .
KLADDIG FAVORIT ..!
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar