lördag 15 mars 2008

kycklingpaj

Ingredienser

6-8 port
3 dl vetemjöl1
25 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 bit purjolök
ca 300 g smör
1/2 tsk salt
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche
paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost, gratäng


Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Servera med sallad.

Inga kommentarer: