onsdag 23 april 2008

Knapriga Klikex . högt fiberinnehåll. ca 50st.

200 g smör
4 dl havrekli
3,5 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
0,5 tsk örtsalt
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Lägg alla torra ingredienser i en stor bunke
och skiva ner smöret.
Arbeta ihop degen med fingrarna
och slå på vattnet.
Ställ den färdiga degen kallt i en timme.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord
och nagga den med en gaffel.
Tag ut runda kex med mått
eller sporra ut fyrkanter.
Lägg dem på smorda plåtar.
Grädda i 200 grader ca 8 minuter.
Låt kexen kallna på galler utan bakduk
och förvara dem sedan torrt i burk med lock.

mycket goda kex.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tror du att det skulle vara gott att ersätta örtsaltet med typ honung för att få lite söta kex till fikat?