torsdag 18 september 2008

KIKÄRTER MED SOLTORKADE TOMATER 4 PORT.

Hejsan, nu är jag här igen ..

Denna är god att pilla i sig.

1 msk olivolja
1 rödlök skuren i skivor
separera lökringarna
1 tsk hackad rosmarin
1 dl grönsaksfond
3 stora tomater skurna i mindre bitar
1 slanggurka skuren i mindre bitar
1 burk kikärter 400 g
1/2 dl soltorkade tomater, skurna i små bitar
1 msk kapris
1 msk balsamvinäger
gräddfil

Så här gör Du:
Hetta upp oljan i en teflonpanna
och stek lök och rosmarin 2-3 min.
Rör hela tiden.
Tillsätt grönsaksfond , tomater och gurka.
Låt sjuda under omrörning tills all vätska är borta.
Häll bort spadet i burken med kikärter och
skölj dem noga i kallt vatten.
Lägg dem i pannan tillsammans med
ärter , soltorkade tomater och kapris.
Tillsätt vinägern och låt allt bli riktigt varmt.

Servera med en klick gräddfil .

som en liten förrätt.
smaklig spis.

Inga kommentarer: