söndag 11 januari 2009

FETTUCCINE MED HACKADE VALNÖTTER .4 PORT.

Det här måste Du också smaka ,mmm.

1 dagsgammalt ciabattabröd
1/2 liter mjölk
500 g delade valnötter
4 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar
1/2 dl persilja
1 1/2 dl olivolja
150 riven parmesanost
1/2 dl färsk basilika
500 g fettuccine
100 g smör

Så här gör Du:
Skär brödet i bitar och låt dem ligga
i en skål tillsammans med mjölken ca 30 min.
Pressa ut så mycket av mjölken som det går
ur brödet och lägg det i en mixer, med stålkniv,
tillsammans med hälften av valnötterna,
vitlök,salt ,svartpeppar och persilja .
Starta mixern och tillsätt oljan lite
åt gången i en tunn stråle.
När all oljan har blandats i
tillsätts hälften av parmesanosten
och basilikan .
Koka fettuccinin al dente, ca 8-10 min.
Häll bort vattnet och ställ tillbaka grytan
på spisen.
Lägg i smöret och låt det smälta.
Tillsätt såsen och resten av
de halverade valnötterna .
Rör om försiktigt.
Servera på varma tallrikar och
strö över resten av den rivna parmesanosten .

mm så gooott någon gång ibland .

Inga kommentarer: