Lust på att baka matbröd
här är ett snabb-bröd.
4 dl fint rågmjöl
3 dl ljust lantbrödsmjöl
1 dl havrekli
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 dl russin
1/2 dl ljus brödsirap
6 dl filmjölk
SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en liten långpanna 20x30 cm ,
och strö i havrekli .
Blanda ihop alla torra ingredienser
och russin i en bunke .
Tillsätt sirapen och filmjölken
och rör snabbt samman till en slät smet .
Bre ut smeten jämt i bakformen och
strö över havrekliet . (ca 2 msk )
Grädda brödet i nedre delen av ugnen
i 20 - 25 min.
mmm,så HIMLAGOTT .
Enkelt o´fort går det .
fredag 24 juli 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar