Prova denna DU.
100 g smör
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 dl äggvita (4 st )
GLASYR :
florsocker
pressad apelsinsaft
hackade apelsinskal
Så här gör DU:
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med
bakpulvret och vaniljsockret.
Rör ner grädden och slutligen
de till hårt skum slagna äggvitorna.
Häll smeten i en smord och bröad form
och grädda i 175--200 grader ca 40 min.
Låt kakan svalna och dekorera sedan
med florsocker utrört i lite apelsinsaft
samt lite hackade apelsinskal.
En idag ovanlig kaka , men jag bakade den då o´då .
god är den iallafall .
fredag 28 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar