fredag 28 augusti 2009

KÖTTGROTTA MED SENAP OCH SMÖRGÅSGURKA

Hej..så ses VI igen..
Detta blev jag bjuden på
o´det var såå gott.

500 g köttfärs
1/2 dl havrekli
2 dl mjölk
1 gul lök
1 krm vitpeppar

FYLLNING:
1/2 -1 dl senap
2 dl hackad smörgåsgurka .

Så här gör DU :
Låt havrekliet svälla lite i mjölken.
Finhacka löken och blanda med
köttfärs och kryddor .
Bred ut den smidiga färsen
på en vattensköljd skärbräda .
Bred fyllningen över .
Rulla ihop och kläm åt köttfärslimpan
så att fyllningen inte rinner ut .
GRÄDDA : 45 - 60 min.175 - 200 grader .

Som DU märker är det inget salt i färsen
men fyllningen ger bra med sälta .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: