torsdag 6 augusti 2009

MANDELÄPPLEPAJ MED MYNTA . 4 - 5 PORT .

Denna är godast bland goda .

125 g mjukt smör
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 dl finhackad mandel
FYLLNING:
4 - 5 syrliga äpplen
1 - 2 msk strösocker
finhackad färsk mynta
ATT SERVERA TILL :
lättvispad grädde smaksatt med calvados .
UGN : 200 GRADER .

Så här gör DU :
Blanda ingredienserna till pajdegen
och tryck ut i en pajform .
Skala , kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Lägg dem i degformen och strö över lite socker .
Grädda i ugnen i ca 30 min .
Strö finhackad färsk mynta över pajen
just innan den ska serveras och
bjud lättvispad grädde till ev .smaksatt
med lite calvados .

Inga kommentarer: