torsdag 3 september 2009

KRÄMIG KANTARELLSOPPA 4 PORT.

Har DU varit ute och
plockat kantareller isåfall
måste DU smaka denna
underbara soppa .

1- 1 1/2 liter kantareller
gula eller trattkantareller
4 msk smör
1 liten finhackad gul lök
2 msk vetemjöl
5-6 dl hönsbuljong
(tärning)
4 dl vispgrädde
salt o´peppaR
GARNERING :
Smörfrästa kantareller
och örtolja
SERVERING :
Ciabattabröd med parmaskinka
rucolasallad och späda
rödbetsblad.

Så här gör DU :
Skölj svampen .
Dela större svampar i mindre bitar.
Lägg svampen i en kastrull eller gryta
och låt den svettas tills all vätska
har dunstat.
Tillsätt smör och lök och låt det
fräsa ihop utan att det tar färg.
Pudra över vetemjölet och späd
buljongen och låt det hela småkoka
i 10 minuter.
Häll i grädden och fortsätt koka sakta
ytterligare 5-10 minuter.
Rör om då och då .
Soppan ska vara simmig , inte för tjock
men inte heller för tunn.
Smaka av med salt och peppar.
Dekorera sedan soppan med några
smörfrästa kantareller.

DU, ångrar DIG inte - det är en riktig bjudsoppa.
LYCKA TILL.

Inga kommentarer: