söndag 10 oktober 2010

BLÅBÄRSKRÄM MED VANILJKESELLA. 4-5 PERS.

Har DU plockat blåbär i somras?
Då har DU chansen att göra något av dem.

Koka upp 1/2-3/4dl socker
(den större mängden till osockrade bär)
och 5 dl vatten i en kastrull.
Lägg i 5 dl blåbär,frysta och
koka dem i 5 minuter.
Smaka av och tillsätt ev.
lite mer socker.
Rör ut 3 msk potatismjöl
i 1/2 dl kallt vatten.
Ta kastrullen från värmen.
Tillsätt redningen i en fin
stråle under omrörning.
Krämen ska sedan bara koka upp.
Häll upp den och strö lite socker
på så att det inte blir skinn på ytan.
Servera krämen avsvalnad eller kall
med mjölk.
Vid servering:toppa med vaniljkesella
och krossade digestivekex.

GOTT
LYCKA TILL.

Inga kommentarer: