Detta recept har legat i
gömmorna länge.
Det har åkt fram o`tillbaka.
Nu är det dags.
120g djupfryst viltskav
1/2gul lök
1 bit pumpa(ca 100g)
1tsk rapsolja
1 tsk vetemjöl
3 dl vatten
1 msk vilt-& kantarellfond
1/2tsk timjan
salt,svartpeppar
TILLBEHÖR:
färsk persilja
1-2 msk minifraiche
1-2 skivor grovt rågbröd
Så här gör DU:
Halvtina skaven och skär den i bitar.
Skala och hacka löken.
Skär pumpan i tärningar.
Stek skaven i olja i en teflon-
panna eller gryta.
Rör i löken och låt den fräsa med.
Rör i pumpa och mjöl.
Häll på vatten och fond.
Krydda med timjan,salt o peppar.
Låt soppan koka i 5 minuter.
Strö över persilja och lägg
i en klick minifraiche.
Servera med brödet till.
SMAKLIG MÅLTID.
söndag 10 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar