söndag 10 oktober 2010

PASTAGRATÄNG MED FLÄSKFILE. 4 PORT.

Prova detta, faktiskt jättegott
med pasta till.

400g pastaskruvar
500g fläskfile
1 msk smör till stekning
1 liter färsk spenat
200g keso
1 pressad vitlöksklyfta.
salt+peppar

OSTSÅS:
25g smör
30g vetemjöl
4dl mjölk
1dl grädde
50g lagrad greve`ost
25g riven färsk parmesan
salt+peppar

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan.
Putsa och skär filen i
tunna skivor.
Stek dem gyllenbruna i smöret
och krydda med salt+peppar.
Smält smöret till såsen i en
kastrull med tjock botten.
Rör ner vetemjölet.
Tillsätt mjölken och grädden.
Låt koka upp och riv ner
greveost och parmesanosten.
Salta+peppra.
Blanda alla ingredienserna med ostsåsen
och lägg över i en gratängform.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

Om DU vill kan DU strö över
torkad chili.
LYCKA TILL!
och
SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: