torsdag 10 mars 2011

KORG-BRÖD 1 ST.

Det här är roligt tycker jag.
Att låta degen få jäsa i en VACKER KORG.

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 tsk salt ca 1,3 l
LANTVETEMJÖL.

Smula jästen i en bunke.
Rör ut den i det ljumma vattnet.
Tillsätt olja,salt och största
delen av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i bunken
tills den blir blank och smidig.
Täck bunken med FUKTAD DUK och
låt degen jäsa i 20 min.

Arbeta degen lätt i bunken och
ta upp den på mjölat bakbord.
Forma degen till en rund bulle
och lägg den i en MJÖLAD KORG.
Ca 25 cm i diameter,att jäsa
övertäckt med fuktad duk i 30 min.

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.

Stjälp försiktigt upp bullen ur
korgen på smord plåt och låt den
jäsa ytterligare 10 min.
GRÄDDA på FÖRSTA FALSEN i ugnen
ca 30 minuter.
Låt brödet kallna på galler UTAN DUK.

Nu har DU ett fint mönster på Ditt bröd.
Lägg det mitt på bordet med en fin handduk
omkring.
SERVERA smör o ost till.

Å' DU, NJUT av DITT fina HEMBAKTA BRÖD.

LYCKA TILL!

go'natt!

Inga kommentarer: