tisdag 3 maj 2011

FISKPUDDING 4 PORT.

Jag var hemma hos en god vän
häromda'n och blev bjuden på
Fiskpudding med skirat smör.
Hennes barnbarn var där och
de gillade inte fisk.
Men fiskpudding var gott
för det var inte samma sak
som fisk!!!

1 1/2 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
6 dl mjölk
400 g vit fiskfile
2 ägg
1 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
vitpeppar

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.

KOKA upp ris och vatten och
låt koka i 10 minuter.
Tillsätt mjölken.
Koka upp igen och sjud sedan
i 20 minuter under lock.

KOKA fisken i saltat vatten.
Dela den i mindre bitar.

BLANDA risgrynsgröten med ägg,
salt,muskot och vitpeppar.
Vänd försiktigt ner fisken.

LÄGG blandningen i en smord form.
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 30 min.

DU kan tro att detta var gott
barn'a åt med liv oc lust.
och jag med!

LYCKA TILL ! Väl värt ett försök.

Inga kommentarer: