fredag 15 mars 2013

POTATIS -OCH KASSLERGRATÄNG. 4 PORT.

Denna är käck, en allt-i-ett-rätt som
kan lagas i förväg och sedan värmas.
Servera med en grönsallad till.

8-10 medelstora potatisar
ca 3/4 kg
2 gula lökar
300g benfri kassler
2 dl lagrad riven ost
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
3 dl vispgrädde

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen.
Skala och hacka löken.
Skär kasslern i strimlor.
VARVA potatis,lök,kassler
och ost med salt och kryddor
i en ugnssäker form.
Det ska vara potatis och ost överst.
Häll på grädden.
GRÄDDA långt ner i ugnen tills
potatisen blivit mjuk och ytan
fått fin färg,ca 45 minuter.

SERVERA med den sallad Du gillar.
SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: