Denna får Du inte missa, så himla god!
TILL FORMEN:
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
50 g smör
1 msk vatten
TILL KRÄMEN :
2 dl strösocker
saft och skal av 1 citron
2 msk potatismjöl
50 g smör
3 ägg-gulor
1 1/2-2 dl kokande vatten
MARÄNG:
3 äggvitor
3 msk strösocker
Så här gör DU:
HACKA ihop bottendegen av
mjöl,salt, fett och vatten.
Kavla ut degen tunt och klä en
form ca 27 cm i diameter.
Nagga och grädda den,
till lätt färg,ca 5 min i 200-225
grader.
LAGA till krämen.
Vispa i en kastrull ihop socker,
saft och skal av citronen,
potatismjöl,smör och gulor.
Späd med vatten,börja med
1 1/2 dl och sjud på svag värme
till en simmig och härligt gul
citronkräm.
Späd ev med mera vatten,om
den blir för fast.
BRED krämen över det gräddade
pajskalet i formen .
Vispa vitorna hårt och blanda i sockret.
Bred smeten över citronkrämen.
SÄTT in i ugnen igen och låt
marängen få lite färg.
Syster Elsas citronpaj kan serveras
ljummen eller kall och gärna med en
klick vispad grädde .
Syster Elsa - en riktig ängel på sjukhuset!
fredag 15 mars 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar