fredag 15 mars 2013

SOCKERFRIA KARDEMUMMABULLAR. 16 ST.

När Du ändå är igång prova dessa också!

25 g jäst
50 g smält smör/margarin
2 dl mjölk
1 dl Hermesetas strösötmedel
5-7 dl vetemjöl
FYLLNING:
1 ägg + ca 1/2 tsk flytande
Hermesetas sötningsmedel
2 tsk kardemumma
PENSLING:
resten av ägget från fyllningen
2-3 msk hackad mandel

Så här gör DU:
LÖS upp jästen i degvätskan av
smält smör och mjölk som värms
till 37 grader.
Rör i sötningsmedel och så mycket
mjöl att det blir en blank och smidig deg.
Låt den jäsa i 30 minuter till dubbel storlek.
KAVLA ut degen till en platta som är ungefär
lika stor som en vanlig ugnsplåt.
Pensla hela ytan med ägg som vispas ihop
med lite flytande sötningsmedel.
Strö på kardemumma.
RULLA ihop som en rulltårta och skär i 16 bitar.
Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåt.
Jäs igen 30-40 minuter.
PENSLA  med resten av ägget och strä på
hackad mandel.
GRÄDDA bullarna 6-10 minuter i 225 grader.

mmm,
TREVLIG FIKASTUND!

Inga kommentarer: