söndag 10 mars 2013

STOR-PIROG 4 PERSONER.

Gillar Ni piroger? nja, så där, kan jag väl säga.
Men övriga i familjen gillar det.
Så prova Du också!

DEG:
125g  smör/margarin
125 g kesella
250 g mjöl
1/2 tsk salt
FYLLNING:
200 g oxfärs
1 liten gul lök
1 morot
150 g svamp
2 msk smör/margarin
1/2 tsk curry
salt å peppar
1 dl creme fraiche
ägg till pensling

Så här gör DU:
BLANDA ihop alla ingredienserna till degen
och arbeta ihop den.
Låt degen vila kallt i 30 minuter.
FRÄS färsen i smör/margarin och smula
sönder den med en gaffel.
Hacka löken,skala och riv moroten och
skiva svampen och lägg alltsammans i färsen
och fräs en stund.
Krydda med curry,salt å peppar och rör i
creme fraiche och låt det puttra ett par min.
Låt röran svalna.
KAVLA ut degen på bakplåtspapper till en
stor rundel.
Lägg fyllningen på ena halvan och vik över degen.
Nyp ihop kanterna ordentligt och pensla med upp-
vispat ägg.
GRÄDDA pirogen i 200 grader i 30 minuter.

Klart!
SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: