söndag 10 mars 2013

UNGERSK GULASH 4-5 PERSONER.

En "het " rätt som jag verkligen vill dela med mig av.
 Jättegott med kokt potatis till och inlagd pressgurka
mmm.. mums!

500 g benfritt nötkött i små bitar
(kalv el. fläskkött går också bra)
500 g skivad gul lök
2-3 msk smör /margarin
1 msk paprikapulver
1- 1 1/2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm mejram
1 burk tomater

Så här gör DU:
BRYN köttet och lägg det i en gryta.
Bryn löken och lägg den i grytan.
Tillsätt paprikapulver,vitlök,salt och
mejram.
Späd med vatten och tomater med spad.
SJUD grytan under lock på svag värme
tills köttet är mört  och löken sönderkokt,
ca 1 timme.
SERVERA med potatis eller ris och
pressgurkan + någon grönsak som DU gillar.

SMAKLIG MÅLTID!

Inga kommentarer: