fredag 14 juni 2013

FLARNTÅRTA med bär och vaniljvisp. 10 Portioner.

Den här åt vi en Midsommarafton
mmm... underbart god
och räcker till flera.

3/4 dl flytande smör
2 dl havregryn
3/4 dl socker
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vaniljvisp (ovispad 12 %)
GARNERA MED:
500 g hallon
250 g jordgubbar
citronmeliss

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Blanda smält smör,havregryn,
socker,mjöl och bakpulver.
Tryck ut degen till en cirkel,
ca 25 cm i diameter,på bak-
pappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
LÅT svalna .
Vispa vaniljvispen och bred
över tårtan och garnera med bär
och citronmeliss.
TREVLIG SOMMAR!

Inga kommentarer: