fredag 14 juni 2013

VEGOBURGARE med halloumiost och tomat & basilikasås. 4 port.

Tänk på att Halloumiost ska serveras nygrillad
för halvkall smakar den inte mycket.

1 aubergine
1 squash
4 skivor halloumiost (1 1/2 cm tjocka)
1 msk finhackade färska örter
(t.ex oregano,basilika)
4 msk olivolja, att pensla med
1 ask eller kruka rucola
salt
peppar
TOMATSALSA:
4 hackade tomater
1 liten rödlök,hackad å skalad
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
2 msk hackade basilikablad
salt,peppar,socker.

Så här gör DU:
Börja med salsan:
BLANDA tomat och rödlök i en skål.
Rör ihop olja,pressad citron och basilika.
Smaka av med salt,peppar och några korn socker.
Vänd ner i salsan och låt den stå och dra en stund,
så smakerna hinner utvecklas.
MIXA OLIVOLJAN med de hackade örterna.
SKÄR AUBERGINEN och squashen i cm-tjocka
skivor och pensla dem med örtoljan.(skär på längden)
Salta å peppra och grilla dem på båda sidor tills de är mjuka.
PENSLA OSTSKIVORNA med örtoljan och grilla dem
på båda sidor tills de fått fin färg.
VARVA AUBERGINE - och squashskivor med ost,rucola
och tomatsalsatill fina "Dubbelmackor".

ALL LYCKA TILL!

Inga kommentarer: