lördag 24 augusti 2013

KASSLER PÅ ROTFRUKTSBÄDD 4 PORT.

Nu är det dags för middag !
Grovt riven potatis och  rotselleri blir   krämigt och fint
när det gratineras.
Sparris och parmesanost på toppen ger festkänsla.

600 g potatis och rotselleri
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g kassler
200 g djupfryst grön sparris
15 g parmesanost

Så här gör Du:
SKALA och riv grovt potatis och rotselleri .
Lägg rivet i en smord , ugnssäker form och
häll över grädde.
Krydda med salt och peppar.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
SKÄR kasslern i skivor och lägg dem
ovanpå gratängen .
Gratinera ytterligare 10 minuter.
FÖRVÄLL sparrisen enl. anvisning på förpackningen .
Lägg den ovanpå kasslern  och riv grovt  eller
hyvla över parmesanost.

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: