onsdag 18 september 2013

FÄNKÅLSGRATÄNG 10 PERSONER.

Nja ..tyckte jag nog först, men när jag smakat fler gånger ,så är det riktigt gott !
Prova DU också !

1 kg potatis
2  fänkål
2 vitlöksklyftor finhackade
1/2 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
3 dl grädde
3 dl mjölk

Så här gör DU:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen .
Skär fänkålen i klyftor och
koka dem i lättsaltat vatten
7-8 min.
Låt dem rinna av och  stek dem  i smör .
Lägg potatisskivor i botten på en stor
smord ugnsform och varva med  fänkål
och stötta fänkålsfrön.
Salta och peppra och strö över vitlök .
Häll på gräddmjölken och sätt in i ugnen
35-40 minuter.

TREVLIG MIDDAG !

Gott till APRIKOSSPÄCKAD KOTLETTRAD . 10 PERSONER.
100 g torkade aprikoser
1,2 KG BENFRI  KOTLETTRAD
salt
svartpeppar eller grillkrydda
1/2 dl ANANASGLAZE
Så här gör DU:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg aprikoserna i kallt vatten i 10 minuter.
Späcka kotlettraden genom att skära ett hål
genom hela köttbiten , lättast om Du gör det
från båda sidor.
Fyll hålrummet i köttet med aprikoserna.
Stek köttbiten runt om.
Krydda och efterstek i ugnen ca 50 minuter
PENSLA med ANANASGLAZEN .
Skär upp i fina skivor.
Sätt fram på bordet tillsammans med fänkålsgratängen.

SAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: