Nu är jag inne på bakverk igen , det kan inte hjälpas !
Så himla gott !
150 g smör /margarin
2 dl rörsocker/strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g Hallon
TOSCASMET:
1 1/2 påse mandelspån
3/4 dl strösocker
75 g smör /margarin
1 1 /2 msk vetemjöl
1 1 /2 msk mjölk
Så här gör DU:
RÖR matfett och socker vitt och poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder .
Rör ner vetemjöl , bakpulver och sist de
tinade hallonen .
Klä bottnen på en mindre långpanna .
Smörj och bröa formen .
Häll i smeten och låt den gräddas, knappt färdig
på nederste falsen i 175 grader ca 30 minuter.
BLANDA under tiden ingredienserna till Toscasmeten
i en kastrull och låt dem koka upp under omrörning.
Tag ut kakan och bred glasyren över.
Sätt in formen på nytt , nu högt upp i ugnen och låt
den grädda färdigt i ca 10 minuter eller tills
Toscaglasyren fått lätt brun färg .
LÅT kakan svalna och skär den i lagom stora bitar .
TREVLIG FIKASTUND !
torsdag 3 oktober 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar