torsdag 3 oktober 2013

HALLONTOSCA . Liten långpanna .

Nu är jag inne på bakverk igen , det kan inte hjälpas !
Så himla gott !

150 g smör /margarin
2 dl rörsocker/strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g Hallon
TOSCASMET:
1 1/2 påse mandelspån
3/4 dl strösocker
75 g smör /margarin
1 1 /2 msk vetemjöl
1 1 /2 msk mjölk

Så här gör DU:
RÖR matfett och socker vitt och poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder .
Rör ner vetemjöl , bakpulver och sist  de
tinade hallonen .
Klä bottnen  på en mindre långpanna .
Smörj och bröa formen .
Häll i smeten och låt den gräddas,  knappt färdig
på nederste falsen i 175 grader ca 30 minuter.
BLANDA under tiden  ingredienserna till Toscasmeten
i en kastrull och låt dem koka upp under omrörning.
Tag ut kakan  och bred glasyren  över.
Sätt in formen  på nytt , nu högt upp i ugnen  och låt
den grädda färdigt i ca 10 minuter eller tills
Toscaglasyren fått  lätt brun färg .
LÅT kakan svalna och skär den i lagom stora bitar .

TREVLIG FIKASTUND !

Inga kommentarer: