torsdag 3 oktober 2013

JÄTTEPANNEBIFF 3-4 PORT.

Hej igen!
Den här är käck att göra när man tagit fram köttfärs .
Och snabbt går det .

4 hg nötfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
1 äggula
STEKNING:
1-2 msk margarin
GARNERING:
1/2 dl hackad ättiksgurka
1/2 dl hackade rödbetor

Så här gör DU:
BLANDA färsen med grädde , äggula , salt och peppar.
BRYN fettet i en stekpanna  och lägg ner färsen .
Tryck  ut färsen med en stekspade så att färsen täcker
hela stekpannans botten.
STEK på medelstark värme ca 5 minuter.
Vänd biffen med en stor tallrik och stek på andra sidan
ytterligare 5 minuter.
STRÖ  över Gurk- och rödbetshacket och servera
direkt ur stekpannan med kokt potatis .


SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: