tisdag 17 december 2013

KALVFRIKADELLER 4 PORT.

Det här åt vi någon av Jul dagarna
hemma hos min farmor .

5 hg malet kalvkött
3 äggulor
2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 dl tjock grädde
1 dl rivebröd
1 liter kalvbuljong
eller 1 tärning köttbuljong
1 msk finhackad persilja
(1-2 tsk citronsaft)

SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA  färsen med alla tillbehören .
Gör sedan små köttbullar.
Lite mindre än DU brukar göra .
Gör iordning buljongen och lägg ner
frikadellerna och låt dem småsjuda
i ca 20 minuter.
Tillsätt persiljan mot slutet av kokningen .
HÄLL upp dom på fat och red av buljongen
med lite smör och redningsmjöl .
Tillsätt ev. citronsaften smaka Dig fram .
Låt det koka upp .
Häll såsen över  frikadellerna och
servera med pressad potatis .

Suveränt gott .
Hoppas att det smakar !
TREVLIG JUL !

Inga kommentarer: