Har NI ätit KLAPPKRÄM någon gång ?
Första gången jag kom i kontakt
med Klappkräm, var när jag gick
i skolköket .
Jag älskade det från första stund .
6 dl vatten
1 1/2 dl mannagryn
2 dl röd saft , Hallon ,
eller Jordgubbssaft
KOKA upp vattnet .
Häll i mannagrynen .
Låt det hela få ett uppkok
på svag värme ca 5 min.
TILLSÄTT saften och låt gröten
få ett nytt uppkok .
HÄLL upp gröten i en stor skål
och vispa den med elvisp så den
blir ljus och pösig .
LÅT den bli kall .
Egentligen ska Klappgröten serveras
med gräddmjölk .
Men jag gillar bäst utan mjölk till .
LYCKA TILL och GOD JUL!
tisdag 17 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar