Den som inte har tålamod med kavlandet
kan ändå baka goda pepparkakor .
200 g smör /margarin
knappt 1 1/2 dl sirap
1 msk malen kanel
1/2 msk vardera av malda
nejlikor , ingefära och
kardemumma
1/2 tsk malda pomeransskal
1/2 tsk CEDRO -olja (finns i bakhyllan)
ca 7 1/2 dl vetemjöl
3/4 msk bikarbonat
50 g sötmandel
skållad och grovmald
UGN :200 GRADER
Så här gör DU:
LÄGG smör , sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
Smält sakta på lägsta värmen och rör då och då tills fettet smält .
Låt svalna en stund .
TILLSÄTT kryddorna och CEDRO -oljan.
Blanda mjöl , bikarbonat och mandel, arbeta in detta .
Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord och forma
rullar med ca 5 cm i diameter .
SLÅ in rullarna i plastfilm och lägg dem i kylen ett dygn .
Skär dem i tunna skivor som läggs på bakplåtspapper .
GRÄDDA mitt i ugnen i 200 grader ca 7 minuter .
Låt kakorna svalna på plåten .
Så gott som hela släkten var involverad i detta pepparkaksbak !
Kul var det !
Var noga med grytlapparna !
GOD - JUL !
måndag 2 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar