onsdag 8 maj 2013

SPARRISPAJ med guldkant. 6-8 port.

Prova att göra denna, nu i vårens tid.

3 dl vetemjöl
150 g smör /margarin
1 ägg
FYLLNING:
1 paket djupfryst grön sparris,tinad
4 strimlade salladslökar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm finriven muskot
1 dl riven parmesanost
UGN:200 GRADER

Så här gör DU:
GÖR pajdegen och klä en pajform med den.
Låt vila svalt 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
FÖRDELA sparris och salladslök i pajskalet.
VISPA samman ägg,grädde,salt, muskot
och parmesan.
Häll det i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA  pajen ljummen med lite
skinka och en fräsch sallad.

HOPPAS ATT DET SMAKAR!

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: