tisdag 11 februari 2014

BRÖDPUDDING MED CITRUSLIKÖR 4-6 PORT.

Det här åt vi min lilla-syster å jag  när vi var små
men utan likör .

10 kantskurna skivor vitt bröd
bredda med lite smör
matfett till formen 2 dl russin
florsocker
ÄGGSTANNING:
4 ägg
2 dl socker
6 dl mjölk
(1/2 dl citruslikör)

UGNSTEMPERATUR  175 GRADER.

SMÖRA en rund eller avlång ugnsfast form.
Klä botten med de smörade brödskivorna .
Strö över russin och lägg på ytterligare ett
lager bröd .
Avsluta med russin .
BLANDA ihop ingredienserna till äggstanningen.
Häll hälften över brödet och grädda i 175 grader
i ca 30 minuter.
RESTEN av äggstanningen häller Du i en kastrull
och vispar kraftigt tills Du får en simmig sås .
Sätt kastrullen på plattan och värm lite
(den får inte koka - då skär det sig) .
PUDRA  florsocker över den färdiggräddade
puddingen och servera tillsammans med såsen.

Det här var efterrätt !
Gott  var det i alla fall .
                                       LYCKA TILL !

Inga kommentarer: