tisdag 11 februari 2014

FESTLIG FLARNTÅRTA 1 tårta ca 10 bitar.

Ska de ' va' fest så ska de' .

1 1/2 dl solroskärnor
150 g smör /margarin
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
FYLLNING:
3 dl vispgrädde
2 dl äpplemos
1 msk malen kanel

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader .
Markera på bakpapper 3 rundlar som
mäter ca 24 cm i diameter.
STRÖ ut solroskärnorna på en bakplåt
och rosta dem mitt i ugnen ett par min.
eller tills de börjat få lätt gyllenbrun färg.
Finhacka dem därefter.
SMÄLT fettet och häll över resterande
ingredienser som mäts upp i en bunke .
Rör samman till en smulig blandning.
STÖ ut smulorna jämt innanför markeringarna
på bakpapperen och grädda bottnarna i mitten
av ugnen  i ca 12 - 15 minuter.
Bottnarna flyter ut något under gräddningen ,
men det går lätt att föra tillbaka ytterkanten
till markeringen med hjälp av en kniv direkt
då de tagits ur ugnen.
Låt dem KALLNA PÅ PLÅTEN .
VISPA grädden.
LOSSA de kalla bottnarna och lägg samman
dem med äppelmos och vispgrädde emellan .
STRÖ även kanel mellan bottnarna och lite
ovanpå som garnering .

Denna är frasig å jättegod !
                                              LYCKA TILL !

Inga kommentarer: