måndag 3 februari 2014

LINSCURRY MED AUBERGINE . 4 PORT.

Hej igen !
Smaka på denna ...så jättegod !

3 dl röda linser
1 kanelstång

SÅS:
1gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 mild spanskpepparfrukt
2-3 msk olivolja
2-3 tsk röd currypasta på burk
1/4 tsk salt
3 dl kokosmjölk
1/2 påse babyspenat  ca 40 g

Så här gör Du:
SKÖLJ linserna väl och koka dem
med kanelstången ,delad i 2 - 3 bitar,
i lättsaltat vatten  enligt anvisning
på förpackningen.
Låt linserna rinna av .
SKALA och hacka löken.
Skala och finhacka vitlöken .
Ansa , dela  och skär auberginen i bitar.
Dela , kärna ur och skär pepparfrukten
i bitar .
FRÄS löken och vitlöken i oljan ca 3-4 min.
Rör ner currypastan och saltet, fräs 1-2 min.
Tillsätt kokosmjölken , auberginen och
pepparfrukten .
Koka ca 5 min.
Tillsätt de kokta linserna och koka ytterligare
5 minuter .
Smaka av .
TA grytan från värmen och blanda i spenaten ,
rör om tills spenaten mjuknar .

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: