fredag 21 mars 2014

SKAGENPAJ MED ÄGG & STENBITSROM. 4-6 PORT.

Smaka på denna ! mmm...
Såväl pajskal som fyllning
kan förberedas dagen innan .
Sen är det bara att lägga  upp
och garnera precis före servering.

PAJDEG:
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
1 dl hackad dill
2 msk iskallt vatten
FYLLNING:
1kg räkor, oskalade
8 salladsblad
2 dl CREME FRAICHE
1 dl majonnäs
50 g Stenbitsrom
1 dl hackad dill
2 kokta ägg
1 citron
UGN:
225 grader

Så här gör DU:
PAJDEG:
MIXA ingredienserna till en deg- boll .
Tryck ut degen i en pajform och låt
vila kallt i 30 minuter .
GRÄDDA pajskalet i 20 minuter .
Låt svalna helt .
FYLLNING:
SKALA räkorna men spara några oskalade
till garnering .
Lägg salladsbladen i pajskalet.
Blanda CREME FRAICHE , majonnäs ,
stenbitsrom och dill.
BRED ut krämen över salladsbladen .
Lägg på de skalade räkorna , skär ägg och
citron i klyftor och fördela vackert på pajen .
DEKORERA med de oskalade räkorna och
lite dill.

Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: