tisdag 6 maj 2014

RÄKSALLAD 4 PERSONER .

mmm... det här är jättegott ,tycker jag!

200 g färsk grön sparris
1 Avokado
150 g räkor
2 msk olivolja
1 citron
salt , peppar
1 knippa dill
TILLBEHÖR:
Baguette

SÅ HÄR GÖR DU:
SKÄR bort den träiga ändbiten på sparrisen ,
dela den i mindre bitar .
Koka 2-4 minuter  i lättsaltat vatten .
TA upp sparrisen och låt den svalna.
Dela Avokadon och droppa över citronsaft
som hindrar den från att mörkna .
Skär Avokadon i bitar och blanda dessa med
räkor och sparris .
GÖR en marinad av olivolja, 1 msk citronsaft,
salt , peppar och finklippt dill .
Häll marinaden över salladen och låt den stå
och dra i 30 minuter.
SERVERA med baguette.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: