Den här är käck !
Snabbt går det också !
50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör/margarin
2 tsk mald kanel
1 1/2 dl rörsocker/strösocker
1 ägg
12 - 13 dl vetemjöl
FYLLNING:
3 äpplen
kanel
pärlsocker
Så här gör Du :
SMULA jästen i en degbunke.
Smält fettet, häll i mjölken och värm till 37 grader.
Lös upp jästen i degspadet och arbeta ner de andra
ingredienserna , men bara halva ägget( tag bara vitan).
GULAN = PENSLING.
Platta ut i en smord liten långpanna 30 x 40 cm.
SKALA äpplena och skär dem i klyftor .
STICK HELA degkakan full med äppelklyftor .
Pudra över kanel och låt bullen jäsa under duk ca 30 min.
PENSLA med uppvispat ägg och några droppar vatten.
TOPPA med pärlsocker och
GRÄDDA i 200 grader i 25 minuter .
TREVLIG SOMMAR !
måndag 23 juni 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar